Company Headquarters

Roshen Chocolate

A new headquarters for Roshen Chocolate, Ucraine's largest confectionery manufacturer, is proposed. Conceptually, a large hall that echoes with the existing industrial structures will function as the complex's missing piece in their Kiev's campus. The overall shape is slightly rotated to complete a public plaza in the center of the complex, offering a public space for the factory workers and visitors.

This large hall needed to provide for two differentiated administration programs. Our proposal maintains the separation of the different elements, but at the same time keeps visual relationship between the parts. Conceptually, the project is presented as an industrial hall with an in-between floating shape. From below, this suspended floor acts as a unique ceiling topography. From above, the floor is cut with a set of closed arcs that organize the office floorplan. Circular closed offices are disposed related to this shape for the more intimate reunion space. The form of the slab, together with the circular helps to facilitate the clustering of the different office departments without the need of partition walls. With this scheme, a fluid open office plan is proposed without losing relationship to the small and intimate scale. By repeating exclusively three column shapes, spatial complexity is achieved with very few elements.

The rest of auxiliary program is placed vertically in a tower that activates the program of the building hall and acts as a symbolic marker for the rest of the industrial complex (text from EM2N website). 

Type Professional - Study & Comission, EM2N Program Chocolate Factory Headquarters - Roshen Size 2’000m2 Team F.Hörmann, I.Gomes, F.Kaiser, R.Kung, M.Müller, D.Niggli, F.Oulevay, O.Rosello Images Luxigon, O.Rosello Status Ongoing - Bauprojekt Phase Year 2012.

Company Headquarters

Company Headquarters

New headquarters for Roshen Chocolate, Ucraine's largest confectionery manufacturer.

Industrial Hall

Industrial Hall

From below, this suspended floor acts as a unique ceiling topography. From above, the floor is cut with a set of closed arcs that organize the office floor plan.

Screen Shot 2016-01-22 at 12.32.02 AM.png
Maximum effect, minimum means

Maximum effect, minimum means

By repeating exclusively three column shapes, spatial complexity is achieved with very few elements.

 

Screen Shot 2016-01-22 at 12.33.20 AM.png